Afspraak maken
Woonsituatie

Huis verkopen en nieuw huis kopen

Gaat u uw huis verkopen en een nieuw huis kopen? In dit stappenplan leest u hier meer over. Wanneer u liever gelijk met een adviseur in gesprek gaat, klik dan op de button hieronder.

Maak een afspraak

Het stappenplan voor de doorstromer: Huis verkopen en nieuw huis kopen.

1 Uw Financiële mogelijkheden

Tijdens het gratis intakegesprek gaan we dieper in op uw wensen en financiële mogelijkheden. Ook krijgt u een zogeheten opfriscursus hypotheken zodat u na het gesprek weet wat uw budget is, wat de éénmalige kosten zijn en wat de maandlasten worden. Wellicht heeft u ook overwaarde opgebouwd en tijdens dit gesprek gaan wij dan ook bekijken in hoeverre u deze overwaarde kunt optellen bij uw budget.

2 De Huizenjacht

Nu u weet voor welk bedrag u een woning kunt kopen, kan de huizenjacht worden geopend. Hypotheekgeluk adviseert u daarvoor te allen tijde een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar is vaak als eerste op de hoogte van het nieuwe aanbod, heeft ervaring met onderhandelen en is bekend met de huizen in zijn/ haar werkgebied. Zo krijgt u objectief advies over de waarde en staat van de woning.

3 Uw bod is geaccepteerd

Wellicht vind u het tot u toe al bijzonder spannend. Vaak beginnen de zenuwen nu echt op te spelen. Wat moet ik als eerste regelen? Kunnen we het benodigde bedrag wel echt lenen?
In deze fase is het belangrijk om weer zo snel mogelijk contact op te nemen met Hypotheekgeluk. Uw adviseur weet dan dat er actie moet worden opgenomen en begeleidt u bij de te nemen stappen en het inschakelen van alle betrokken partijen.

4 De hypotheek

Als het bod is geaccepteerd moet de hypotheek worden geregeld. Voor de geldverstrekker is het belangrijk te controleren of u deze lening ook daadwerkelijk kunt afbetalen. Hiertoe wordt een flink lijst met documenten bij u opgevraagd en gaan we in het adviesgesprek nader in op uw wensen ten aanzien van de hypotheek. Ook hebben we het hebben over arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden en pensioen. Alles wat we bespreken en adviseren wordt vastgelegd in het adviesrapport. Vervolgens kan de hypotheek worden aangevraagd.
Na het uitbrengen van het renteaanbod mogen de documenten worden aangeleverd bij de geldverstrekker. Bij de geldverstrekker zijn er twee acceptanten die hun akkoord dienen af te geven. Zodra dit is gebeurd hebben we het finale akkoord bereikt en kan het aftellen beginnen.

5 De huidige woning te koop zetten.

In de huidige markt zien we dat er eerst een woning wordt gekocht alvorens er tot verkoop van de huidige woning wordt overgegaan. Dit omdat woningen vaak snel verkocht worden terwijl het vinden van een woning vaak wat langer op zich laat wachten. Wij adviseren u een verkoopmakelaar in te schakelen om de mogelijke verkoopstrategie te bespreken.

6 De notaris

Vandaag is de grote dag! U heeft de afspraak bij de notaris en de woning wordt overgedragen op uw naam. Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd wij dat de notaris op de hoogte is zodat u onbezorgd van deze dag kunt genieten. Dat betekent concreet dat u de sleutel krijgt. Vanaf vandaag kunt u van uw woning uw thuis maken.

Hypotheekvormen

Als doorstromer heeft u in beginsel de keuze uit meerdere hypotheekvormen. Het gaat bijvoorbeeld om de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek, bankspaarhypotheek, beleggingshypotheek.

Joyce Maaten Hypotheekadviseur

Gratis adviesgesprek aanvragen?

Bij je thuis, op kantoor, telefonisch of via de webcam

Afspraak maken

100% gratis eerste gesprek