Afspraak maken
Woonsituatie

Oversluiten

Maak een afspraak

De hypotheek oversluiten

Met de huidige lage rentestanden kan het interessant zijn om het huidige contract met uw geldverstrekker te verbreken en de hypotheek opnieuw elders af te sluiten. Veelal staat hier een boete tegenover, maar wanneer uw rentevaste periode binnen enkele maanden eindigt dat is de boete doorgaans nihil. Wij kijken met u naar de beste opties.

1 Wat is het?

Wanneer u de hypotheek oversluit dan betekent dit concreet dat u de huidige hypotheek opnieuw afsluit tegen de huidige rentevoorwaarden. Dit gebeurt veelal door de hypotheek bij een andere geldverstrekker onder te brengen.

2 Uw financiële mogelijkheden

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op uw wensen en financiële mogelijkheden. Zo kijken we uiteraard of het oversluiten van de hypotheek voordelig is, maar ook of er op andere zaken kan worden bespaard. U kunt hierbij denken aan de huidige verzekeringen en het treffen van energiebesparende maatregelen.

3 Het advies

Aangezien de hypotheek wordt aangepast gaan wij ook weer kijken naar de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden en pensioen. Deze belangrijke onderwerpen zijn een vast onderdeel van het advies waarvoor geen extra kosten in rekening worden gebracht.
Het advies wordt uitgewerkt in een adviesrapport. Dit rapport is gebaseerd op hetgeen er tijdens het adviesgesprek is besproken en de aangeleverde documenten. Zodra u akkoord bent met de inhoud van het adviesrapport, wordt de hypotheekaanvraag ingediend.

4 De hypotheek

Doorgaans wordt het renteaanbod binnen enkele dagen uitgebracht. In het renteaanbod worden de condities waaronder u de lening kunt afnemen besproken. Zodra de resterende documenten en het getekende renteaanbod is aangeleverd, dan gaat de geldverstrekker het dossier beoordelen. Als twee acceptanten een akkoord hebben gegeven volgt het bindend aanbod. Ook dit document dient getekend geretourneerd te worden. Zodra dit document door de geldverstrekker is verwerkt dan gaan de stukken naar de notaris en kunt u de passeerafspraak inplannen.

5 De notaris

De notaris zorgt ervoor dat de oude hypotheek word afgelost met het geld van de nieuwe hypotheek. Deze wijzigingen worden vastgelegd in een hypotheekakte.

De nieuwe maandlast gaat doorgaans in per de 1e van de komende maand. Wanneer u in de laatste week van de maand bent gepasseerd, dan zal de eerste incasso een maand later plaatsvinden.